Instagram

Thursday, February 23, 2012

Review Makanan : Lunch at Offshore Galley :)


Sebelum ni Asya penah bagi janji manis nak update tentang pengalaman pegi makan makan kat Offshore tu kan kat SINI kan...maka,hari ni termeterailah janji yang sudah sekian lame itew..hihihi

P/S : Bagi sesiape yang pernah kerja kat Offshore tu,silalah paham bagaimana reaksi orang jakun seperti saya ini bila masuk ke tempat awak awak semua itu..biaselah..kami 'orang darat'..memang jakun sikit..awak kan orang laut..huahuahaua

Ok,marilah sambung cerita cinta kita..

Oh ye..kalau sesape yang tak penah tahu apa itu Offshore,meh nak tunjuk apekah menatang itu..
Sila scroll ke bawah kalau nak tahu.. [ARAHAN]

Ini contoh je ye..Credit to Google..
tempat yang Asya pergi haritu terlampau la tinggi dan besar sampai tak muat 
nak masuk dalam kamera..boleh gitu? haha
tapi serius memang besar.sumpah tak tipu. .kite kat luar ni nisbahnye macam 1 : 10 je tau.
tetibe rase mcm orang kerdil.sobs.



Sebenarnye tujuan kami pegi ke sane adelah untuk menghabiskan makanan yang ada kat sane..
eh? yeke? RALAT je tu..hihi

Alkisah..toyyibbb..buat masa ni Offshore tempat abah kerja tu tengah repair..makanya,die parking kat Pelabuhan Kemaman tu je haaaa..so,kami pun pergilah nak menyibuk-nyibuk nak tengok camane Offshore tu LIVE..selalunye tengok gambar je..yela..kat tengah tengah laut tu kann..memang TAK la kannn kalau saje saje nak pergi..lagi satu,memang family tak boleh pergi..ni jela masenye nak cari pengalaman ni..huekhuekhuek

okayy..yang ni view dari luar.. disebabkan besar sangat,terpakselah amek dari jauh..haha
ni baru rangka yang sebelah..yang sebelah lagi kat gambar bawah ni.. :)


yang ni view kapal tu..besaaa..mula mula tengok macam takut je nak pegi..apetah lagi nak masuk dalam tuh..huahuahaua.. dasar penakut.


yang ni pulak titian yang menghubungkan Offshore dengan daratan..
serius kaki menggeletar mase naik ni sebab titi ni bergerak mase kite naik..haha
lagi satu,menggeletar sebab kite pakai HEELS time masuk dalam ni.. =.=
abah cakap,ish,takde safety betol la budak ni..bahaha


haaaa...dah lepas titi tu,pijak je atas platform Offshore tuh,terus rase kembang lobang idong sebab dah melepasi rintangan tu..bangge kejap..haha..eh,korang tahu tak? sampai je atas tu,terus kepale rase pusing pusing sebab gayat..yela,atas air kann..ngan pakai HEELSnye..lagi la kannn! hahaahahahahaha..

ok..meh nak tunjuk ape yang ade kat kawasan luar platform tuh..
biaselah..tempat kerja Oil and Gas adelah bahaya..
penuh besi besa gedabak..kuase den nak pegi check sume tempat tu..
ni je yang sempat den tangkap gambonye..
keh keh keh




bagila can kat si Eyrazain tu amek sekeping dua gamba buat kenangan..
Tajuk kenangan : "Bajuku sama dengan warna besi tanggamu"


dah siap amek gambar kat luar,abah ajak masuk dalam pintu ni haaaa..


masuk je kannn,terus bunyi.. Huwaaaaaaaaaaaaaaa~
macam Titanic punye adik..
ade banyak bilik..ade banyak tangga..dalam tu ade pejabat,ade Gym,ade bilik wayang,ada bilik tido..
macam macam adaaaaa..
macam tak pecaye sebab tengok kat luar adalah macam scary movie dengan besi besi bagai..

LUNCH AT OFFSHORE GALLEY :)

ini adik saya ICA namenya..dia duduk diam diam dan sangat behave sebab die gayat..
die cakap camni :

Ica : Ica rase tak boleh berdiri la..macam kepale Ica ni senget senget je..

HAHAHAHAHA
lawak lawak..bagus jugak..bia die duduk diam diam..
kalau tak,memang tak boleh diam..
hihihi

gambar yang bawah ni lah, Galley namenye..Galley tu tempat mentakedarah a.k.a MAKAN.
mase ni takde orang lagi sebab kaunter belum bukak..lunch treat je yang ada.. :)


Ok,ini kaunter Lunch - Masakan Melayu :)
Uncle ni baik..macam muke orang Jepun..senyum je..
die yang layan kami nak makan ape..nyummyy :D


muke adalah gembire bile jumpe makanan..harap maklom.
sesi makan nasik lauk melayu.


dan lagi..senyum sikit sebab dalam mulot ade eskem BASKIN ROBBIN..huwaaa >.<


lepas makan lunch, kaunter WESTERN pon bukak..
maka,kaki adelah sangat memakse badan untuk pegi jenguk juadah juadah yang ada..ehem..
inilah hasilnye..

SALAD GALLERY
:)





Next!
DESSERTS STATION 
:)


Pavlova :)
sedapppp sangat :)



Chocolate Moist Cake
nyummmmyyy :D


ni taktahu name ape..keh keh keh


yang ni Pumpkin Pie..
mama suke sangat ni ~ :)




yang ni barisan makanan yang ade kat WESTERN STATION tu :)


yang ni Apple Pie :)


yang ni Sweet Corn dengan Mashed Potato :D
aummmm~


 Garlic Bread :)


last,jumpe pulak tong eskrem Baskin Robbin tu..
sempat la bedal 2 mangkuk sebelum balik..huahuahuahua


petang tu bertolak balik Kuantan dan shopping barang dapur dengan Mama Abah :)
it's a great experience for me :)

Sekian saje lintas langsung dari saya, Asyazain untuk sari Berita Tamil.
Bye :D

5 comments:

starzieti said...

nice. :D

beLLa said...

uishh. ,maken lapaqq tgk ni. tskk

Asya Zain said...

starzieti : hehehe..tq :)

Asya Zain said...

bella : hihihi..kannnn! best! best!

zuk zuhaiza said...

ohh, nie ke tempat keje org offshore, dulu die org selalu pergi check in kat kat suria cherating beach resort. first time dgar pasal offshore nie ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...