Instagram

Saturday, April 23, 2011

Review by Asyazain : Melencong ke Kuching, Sarawak, Malaysia :D

Salamm :)

hye sume..arini asya nak hupdate sikit je..pasal g Sarawak jela ye..
lain kali la asya cite pasal kat Penang ngan KL tu ye.. ;)
[bape banyak nak tulis 'ye' la kannn! ]

oke,ini iyelah cebisan cebisan yang dapat bawak balik untuk korang..

oh ye,PERINGATAN ! 
sile jangan merungut kalau gambar yg dipaparkan tidak memuaskan napsu korang..camera talipOn ni tak berape nak DSLR setaraf korang la kan..harap maklOm atas RALAT yang terjadi..kih kih kih

sebenarnye tak tau cemane nak mulekan cerita..sebab banyak sangat dah ni..dah jadi mcm cacing kepanasan dalam pinggan tahu? sile bayang.
oktakdekaitanlangsung

ok,mari mulakan penceritaaan bersama saya ! :)
tujuan asya dengan kawan kawan lain dicampak ke sane adelah untuk melakukan latihan mengajar di sana ye kawan kawan..
gilejauhnakantapraktikalkan?
selama 3 minggu berada di Bumi Kenyalang tuh,xpernah nampak pulak burung kenyalang..hek hek hek..satu pengalaman yang baru apabila kami diberi peluang untuk mengajar kanak kanak comel yang petah berbahasa kamek kitak tu.. ;)

banyak pengalaman lawak guleng guleng la time kat sane..
sebab banyak sangat salah pahamnye...ahahaha..

ok,back to basic.

time ni on the way nak pegi airport..dlm bus..dr KL..
ni juge kawan baik saye,Zaza name die.. ;)

ni kawan baik saye,yg kanan ni Sha n kiri ni Bella.. ;)

yg ni plak hari ke berape ntah kami kat sane..stay kat Kuching.. ;)


ni pemandangan dari Kg.Lintang..ni jetty die..asya pegi umah kawan kat sane..then,dorang bwk naik sampan tuh.. :) oh ye..kat umah kawan ni sebelah je ngan Astana Sarawak tuh..Live dpt tengok taw! :) 
yang bangunan cam masjid tu plak iyelah
Dewan Undangan Negeri Sarawak..
cantek ! :)




ini pakcik bot penambang..tehehe..kami menuju ke Waterfront.. ;)


muke comot comot baru bangun tido..org ajak g merayap,layann je..hehe
ok,ni time dalam sampan tuh..dari jeti Kg.Lintang tuh,sampai Waterfront Kuching tambang die 40 sen je hokeyy..berbaloi baloi ! :)



oke,ini dekat waterfront..ade Muzium Sejarah Cina.. ;)
kat sini ade banyak muzium..sesape yg suke sesangat suke gilakgilak ngan sejarah tamadun tamadun tu sile la pegi ye..oh ye..adik adik yang masih bersekolah wajib pegi ye sebab korang kan kene lulus sejarah dah lepas neh dlm SPM ! nyiahahahaha


ni depan DUN Sarawak..time kaseh kat abg Polis sebab bg kami masuk gate besa..tehehe..biasela..jakun jakun! :P


ni da nak balik ke Kg Lintang smule.. :)
dup dap dup dap jantung time naik ni..biasela..pestime pestime..ahahaaaa


ni dekat Riverside Mall pulak..jejalan ngan Zaza kat Parkson.. ;)
malam malam siyes cantik ok view kat sane..lagi lagi Astana tuh! :)

ni kat lain pulak..Karnival Mesra Belia Sarawak di Satok..bwk budak budak tadika tuh join Colouring Contest.. :)

ni pulak hari kedua terakhir duk Sarawak..sile tgk muka saya..ya rabbi..tembam skali !
penangan dok sane..tehehe..ini mase kat jetty Kg Boyan pule..nak g waterfront juge..oh ye,kat sini la tempat jual kek lapis sarawak paling pemes..sodappp! ;)

ini kakak kembar sementara saya..kak zura namenye.. ;)
ni plak kat kedai jual kraftangan kucing..die buat kucing guna kayu tu..comel !
kami sakan bergambar dlm kedai ni..sampai tuan die jeling jeling..pastu rase mcm xsedap je..kami pakse kawan lagi sorang beli sejibik anak kucing kat situ..bg tokey tu puas ati sket..bijak tak anak mak? ahaaha

lelong lelong lelong.

ni kat depan umah Ketua Menteri Sarawak tu.. ;)
last day.. ;)

ok,dh penat berjalan,beli la sliper comel comel kat sarawak..
kenangan dari sane.. ;)

tu jela yg asya dapat kongsikan wat masa ni..banyak lagi cite..nanti pulak ye..
jaga diri,bye semua! :)



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...