Instagram

Monday, February 13, 2012

Review Pahang : Kuala Gandah National Elephant Conservation Centre,Lanchang,Pahang :)

Rase rasenye dua minggu lepas [tu pun kalau betul la..sebab banyak sangat entry yang tersekat dalam kepale otak..huwahuwahuwah] kitorang sempat la jugak bersantai santai pegi jenguk Cik Jah kat Lanchang tu haaa...mak oi..ingatkan dekat je..rupenye sampai ke Perkampungan Orang Asli Che Wong saneee..jauh nau berjalan..hehehehee

Sebelum sampai kat kawasan gajah ni korang akan jumpe kolam ikan yang cantik..ala ala kampung tradisional tepi tasik ok..sila bayangkan sambil pejam pejam mata ye >.< 
eh eh terbau taik kambing pulak..oh ye..depan tempat mancing tu ade kandang kambing ye..mane la tau korang berhasrat nak datang ke kann..kan senang asya dah bg clue siap siap..ngeh ngeh ngeh

pegi kat tempat Santuari Gajah ni korang bolehla tengok tengok gajah..gajah jela yg ade..jangan la berharap nak tengok badak sumbu ke,singa ke..dah namenye Santuari Gajah..kannnnn!

meh nak tayang gambo meh..senang korang dapat bayangan nanti..haha

Gambo 3 keping kat bawah ni ihsan dari pakcik Google.sekianterimakasih.

anak gajah dengan mak gajah pegi jalan jalan..hihi
gajah mandi mande dengan pengunjung..tak sempat tengok ni sebab datang awal sangat.. 
*nanges T__T*


kite boleh naik gajah free je tahu? best ok..pakcik jage gajah tula yg cakap best..
kiteorang memang tak boleh la naik sebab datang awal sangat..ulangi *awal sangat* 
nanges lagi T____T

disebabkan datang awal sangat..makanya,kami hanya boleh bagi makan dengan bergambar saje..
huwaaaa..
>,<

muka di waktu pagi adalah gemoks.petang kang kurusla sikit..boleh camtu? 
[ayat sedapkan hati..tskkkk]

mase ni mengigil tangan nak bagi..maklumlah pestime kannn..haruslah jakun terlebih..hihihi..
mase nak bagi ni,takut kang die makan tangan kite..pastu..bagi guna tangan kiri..mak ai..geli geli je time die sedut kacang tu..hahahaha..

lepas bagi tu,cakap kat mak camni :

asya : mama,tadi geli la time die sedut kacang tu..tapi best..seronok tgk die makan kacang kite bagi..hehehehe
mama : tulaa..kene berani mencuba..baru dapat pengalaman.. (senyum)
asya : alamak..tadi suap kacang kat die gune tangan kiri laaaa..
tak baik kan...nak bagi gune tangan kanan pulak la..
mama : amboi..kemain over pulak die..tadi takut..haha


gajah yang ni takde kandang..korang boleh pegang pegang die..bagi makan dekat dekat..
kalau berani la.. hihihihihi

[masa untuk naik gajah dan mandi bersama gajah adalah petang ye..start kul 2 petang :) ]

ni budak budak yang seronok tengok gajah..punye tempat mandi.

ni lah rombOngan cik kiah..

hari sudah petang,marilah kite balik yaw..Vrooommm ~


ok,sekian terima kasih..
nanti InsyaAllah asya update pasal asya pegi Offshore pulak ye..
awesome gile dapat masuk tempat tu..
:)

till then,lotsa love..bye frendsaaaa :)




2 comments:

Pupel Liyana said...

bau gajah tu mesti'wangi' kan hehehe

Asya Zain said...

gajah sini wangi osemmm kak! haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...